Šátečky ze zakysané smetany plněné mákem

Suroviny

zakysaná smetana
200 ml
hladká mouka
450 g
mák
100 g
hera
1 ks
skořicový cukr
1 ks
vanilkový cukr
1 ks
sůl
1 špetka
trochu povidel
trochu cukr moučka na obalení

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Z hery‚ zakysané smetany‚ mouky a špetky soli vypracujeme těsto. Rozválíme je na placku a rádýlkem rozdělíme na osminky. Tvoříme šátečky a plníme nádivkou.

Mletý mák zalijeme horkým mlékem, přidáme skořicový cukr a povidla. Nádivka musí být hustá, aby nevytekla.

Pečeme ve středně teplé troubě do zrůžovění. Teplé šátečky hned obalujeme ve směsi cukrů.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.5.2012 7:37| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist