Rožmberský perník - závin s povidly a medem

Suroviny

pšeničná hladká mouka
60 dkg
mletý cukr
25 dkg
tuk
10 dkg
vejce
3 ks
vanilkový cukr
1 balíček
tekutý med
4 PL
soda
1 PL
hřebíček
1-2 ČL
mletá skořice
1/2 ČL
povidla
rozinky
ořechy
fíky
datle

Postup přípravy:

Náplň: povidla, rozinky, různé druhy ořechů, fíky, datle apod.

Cukr, tuk, vejce, med a vanilku smícháme a dokonale rozetřeme ručně nebo ve šlehači.

Na vále smícháme mouku se sodou, přidáme perníkové koření a umíchané suroviny. Zpracujeme v těsto, které je pružné a nelepí se (je možné, že bude třeba přidat mouky) a necháme alespoň 3 hodiny odpočinout v ledničce.

Pak rozdělíme asi na 6 dílů. Každý z dílů rozválíme asi na tloušťku 2-3 mm, potřeme povidly a posypeme přísadami podle chuti. Pak svineme do závinů, potřeme rozšlehaným vejcem a v mírné troubě pečeme asi 3/4 hodiny. Je třeba vyzkoušet dobu podle své trouby.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist