Rožmberský perník – závin s povidly a medem
Náplň: povidla, rozinky, různé druhy ořechů, fíky, datle apod. Cukr, tuk, vejce, med a vanilku smícháme a dokonale rozetřeme ručně nebo ve šlehači. Na vále smícháme mouku se sodou, přidáme perníkové koření a umíchané suroviny. Zpracujeme v těsto, které je pružné a nelepí se...
Já peču obyčejný perník na plech, ale tenhle závin bude sice pracnější, zato určitě výborný i jako změna.
Rožmberský perník v podobě závinu musí krásně vonět po hřebíčku !
Rožmberský perník – závin z perníkového těsta jsem ještě nejedla !
vypadá to zajímavě ! pro dietáře je skvělá te zdravá varianta !
Tento recept na perník je opravdu výborný.
to vypadá na hodně zajímavou pochoutku – hodí se i pro dietáře
receptík. Určitě vyzkouším