Drobenka: 100 g hrubé mouky, 40 g hery, 50 g krupicového cukru, 1 lžíce mleté skořice
Prosetou mouku smíchejte s práškem do pečiva, solí a cukrem. Vejce rozkvedlejte v mléce. Změklou heru rozemněte se sypkou směsí a vmíchejte mléko s vejci. Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu s vyšším okrajem. Na něj naskládejte na kousky nakrájené broskve (pokud použijete kompotované, nechte je dobře okapat. Z hrubé mouky, cukru, hery a skořice rozemněte drobenku a uložte ji na chvilku do chladu. Tvaroh utřete s cukrem a smetanou a rozetřete na ovoce. Vše posypte drobenkou a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Teplotu snižte na 180 °C a koláč pečte 35 – 45 minut. Milovníci čokolády mohou povrch polít čokoládou a vynechat drobenku.
Tip: na přípravu tohoto koláče můžete použít jakékoli jiné ovoce.