Plněný kapr

Suroviny

kapr
1 ks
anglická slanina
šunka
klobása
plnotučná hořčice
máslo
sůl
pepř
cibule
1 ks

Postup přípravy:

1.Kapra zbavíme šupin, ploutví, hlavy a ocasu, rozřízneme jej na břiše a vykucháme a očistíme.

2. Zevnitř ho nařízneme po celé délce páteře tak, aby se obě poloviny ryby rozevřely na jeden plát, ale pozor – nesmíme přeříznout kůži.

3. Potom kapra omyjeme, osušíme, vetřeme po obou stranách sůl do povrchu ryby, zevnitř opepříme a celý plát potřeme plnotučnou hořčicí.

4. Cibuli nakrájíme na kolečka a nešetříme s ní, klobásu nakrájíme rovněž na kolečka, dále si připravíme plátky slaniny a šunky.

5. Poklademe pouze jednu polovinu plátu, a to v pořadí šunka, cibule, slanina, klobása, cibule. To opakujeme ve třech vrstvách, aby se nakonec volný plát dal přehnout přes náplň a s druhou polovinou mohl sešít.

6. Plněný kapr se bude péct na másle po obou stranách v troubě asi 3/4 hodiny, odkrytý a s dostatkem másla. Po dobu pečení jej podléváme vypečenou šťávou.

TIP: Plněný kapr je něco zcela jiného než tradiční vánoční řízek, ale opravdu stojí za to jej vyzkoušet. Chutná znamenitě!

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.12.2010 6:21| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist