Kapr na pórku

kapr-na-porku-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

Stažné kapří filety bez kosti
800 g
pór
2 ks
vejce
2 ks
sladké vychlazené bílé víno
1 dcl
drůbeží nebo rybí vývar
1 dcl
škrob
2 lžíce
olej
2 lžíce
česnek
2 stroužky
pískový cukr
1-2 lžičky
citrónová šťáva
1/2 lžíce
sůl
na dochucení
olej
na smažení

Postup přípravy:

Kapří maso nakrájíme na plátky. Bílky se špetkou soli metličkou našleháme, opatrně spojíme s polovinou dávky škrobu rozmíchaného v troše studené vody. Pórek nakrájíme na kolečka. Z vína, vývaru, citrónové šťávy, cukru a škrobu vymícháme zálivku. Plátky kapra namáčíme v bílkovém těstíčku a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Zprudka je opečeme. Vyjmeme a v sítu necháme okapat. Na dvou lžících oleje orestujeme pórek, přisypeme na plátky rozkrájený česnek, krátce opečeme, zalijeme zálivkou, přidáme opečené porce ryby, osolíme a krátce spolu podusíme. Podáváme s rýží.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.7.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist