Kapr po mlynářsku s česnekem

Suroviny

kapr

4 porce

polohrubá mouka

2 PL

česnek

2 stroužky

citrónová šťáva z 1/2 citrónu

1/2 ks

olej

dle potřeby

sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Kapra nakrájíme na porce pokud možno na podkovy, protože s masem se pak lépe manipuluje i se snadněji vybírají kosti. Jednotlivé porce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme rozdrceným česnekem. Necháme alespoň ½ hodiny odležet. Pak maso zlehka otřeme, aby nebylo mokré a obalíme v polohrubé mouce. Opékáme na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách. Mouka na mase udělá krásnou zlatavou kůrčičku. Z hotových porcí odsajeme papírovým ubrouskem přebytečný tuk.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.2.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist