Plněná panenka slaninou a parmezánem

Suroviny

panenka
3 ks
vepřová játra
300 g
anglická slanina (krájená)
300 g
strouhaný Parmezán
300 g
majoránka, sůl, pepř
dle chuti
směs koření bylinky
2 PL
sádlo
3 PL
mrkev
1 ks
majonéza

Postup přípravy:

Játra očistíme, a vytvoříme 3 stejné pruhy/hranoly, které v misce prosypeme a jemně prohnětěme s 3 lžicemi směsi koření Francouzské bylinky – odložíme do lednice na cca 1 hodinu.

Panenky očistíme, osušíme a podélně nařízneme (NEPROŘÍZNEME !) nejdřív kolmo k prkénku, a pak levou a pravou stranu rovnoběžně s prkénkem, abychom vytvořili plát. Ten potom přes fólii naklepeme.

Osolíme, opepříme, posypeme hojně majoránkou (vyhoví sušená, ale čerstvá je lepší), srolujeme a dáme do lednice k játrům odpočinout (čas vyjmutí bude shodný s časem vyjmutí jater). Po vyjmutí z lednice na plát z panenky rozložíme plátky slaniny, podélně položíme 1 játro, posypeme parmezánem, srolujeme a spíchneme špejlí.

Vyhřejeme troubu na 200 °C, mezitím rozpálíme v zapékací míse sádlo, naplněné panenky důkladně opečeme ze všech stran, a pak je dáme na 10+10 min. do trouby (po prvních 10 min. je otočíme) – nezakrýváme.

Po cca 5-ti minutovém odpočinutí po vyjmutí z trouby odšpejlíme, krájíme na asi centimetrové plátky. Mezitím připravíme čerstvé kousky (hranolky) mrkve. Podáváme teplé, pokapané majonézou, s „hranolky“ mrkve, a chléb (nejlépe opečený v toasteru).

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist