Jehněčí kotletky na rozmarýnu

Suroviny

jehněčích kotlet vcelku

1 kg

slaniny

150 g

vývaru (i z kostky)

5 dcl

větší cibule

1 ks

menšího svazku rozmarýnu

1 ks

hlavičky česneku

1 ks

sůl, mletý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme na dno pekáčku. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, vložíme očištěné maso a potřeme ho částí česneku rozetřeného se solí. Zbylý česnek rozložíme kolem masa, přidáme rozlámané větvičky rozmarýnu, vše ještě trochu osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Pekáček zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme 15 minut. Pak troubu vypneme a maso v ní necháme přiklopené ještě asi 40 minut. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu v pekáčku prudce svaříme na sporáku asi na polovinu množství. Maso nakrájíme na jednotlivé kotlety a podáváme přelité hustou šťávou.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.12.2016 3:47| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist