Mleté indické kouličky s čatní

Suroviny

housky
1/2 ks
mrkve
1 ks
malé cibule
1 ks
česneku
1 stroužek
jehněčího masa
500 g
vajec
1 ks
mletého zázvoru
1 špetka
kurkumy
1/2 ČL
mletého římského kmínu
1 špetka
ovocného čatní (nejlépe mangové, meruňkové nebo švestkové)
200 g
sůl
dle chuti
olej na smažení
dle potřeby

Postup přípravy:

Housku nakrájíme na malé kousky, které zalijeme trochou vlažné vody. Po chvíli je vymačkáme a dáme do misky. Mrkev oškrábeme, najemno nastrouháme. Cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Nyní do mísy k housce přidáme zeleninu, maso, vejce, směs okořeníme a důkladně propracujeme. Hmotu necháme v chladu 30 minut odležet. Potom z ní navlhčenýma rukama tvoříme kuličky. Smažíme je ve velké pánvi v rozehřátém oleji ze všech stran dokřupava, asi 6-8 minut. Po vyjmutí z pánve je osušíme do papírové utěrky. Kuličky podáváme s čatní.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 2x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2016 4:43| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist