Mrkvový dort s ořechy

Suroviny

vajec
2 ks
třtinového cukru
200 g
javorového sirupu
1 ČL
řepkového oleje
200 ml
polohrubé mouky
120 g
jemných ovesných vloček Emc
40 g
jedlé sody
1 ČL
kypřícího prášku do pečiva
1 ČL
soli
1 špetka
mleté skořice
1 ČL
mrkve nahrubo nastrouhané
230 g
vlašských ořechů rozdrcených
70 g
sýru (Lučina, Philadelphia)
250 g
šťáva z ½ citrónu
tvarohu
250 g
smetany ke šlehání
200 ml

Postup přípravy:

Těsto: 2 vejce, 200 g třtinového cukru, 1 lžička javorového sirupu, 200 ml řepkového oleje, 120 g polohrubé mouky, 40 g jemných ovesných vloček Emco (rozemletých),1 lžička jedlé sody, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžička mleté skořice, 230 g mrkve nahrubo nastrouhané, 70 g vlašských ořechů rozdrcených

Krém: 250 g sýru (Lučina, Philadelphia), šťáva z ½ citrónu, 1 lžička javorového sirupu, 250 g tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání

Vejce, cukr a javorový sirup vyšleháme. Přidáme suché přísady a olej, nakonec mrkev a ořechy. Nalijeme do vymazané nebo pečícím papírem vyložené dortové formy (menší průměr). Pečeme zhruba 1h na 175 °C. Všechny přísady na krém spojíme a vyšleháme. Dort necháme vychladnout, podélně rozpůlíme, natřeme 1/3 krému. Zbytkem krému natřeme celý dort. Necháme chladnout nejlépe do druhého dne, kdy se chutě pěkně rozleží.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.4.2016 9:01| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist