Kuřecí roláda se špenátem a smetanou

Suroviny

celé kuře
1 ks
kuřecí svaloviny
400 g
špenátových listů
200 g
česneku
4 stroužky
sůl, pepř, provensálské bylinky
papriková směs na grilování
smetany
100 ml

Postup přípravy:

Očištěné kuře rozsekněte na polovinu a vykostěte tak, abyste zachovali kůži v celku. Kuře bez kostí položte na pracovní desku kůží dolů a svalovinu prořežte, aby se souměrně rozprostřela. Maso osolte a trochu opepřete.

Odříznuté kousky z kostry překrájejte a ve strojku rozsekejte na hrubou směs. Do ní pak vmíchejte smetanu, sůl a část směsi odložte stranou. Protlačený česnek, sůl a trochu pepře vmíchejte do posekaných a předem spařených listů špenátu. Do větší části sekaného masa vmíchejte špenát a do menší paprikové grilovací koření.

Vzniklou masovou nádivku rozdělte na vykostěné půlky kuřete a následně stočte do rolády, zabalte do alobalu. Dobře na koncích stočte a pečte v troubě ve větším množství vody asi 30 minut. Pak rolované kuře vybalte a dopečte do barvy.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist