Kung–pao s pórkem

profimedia-0014113178-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vepřové maso z kýty
400 g
škrob
1 lžíce
sůl
3 lžičky
vejce
1 ks
sádlo
3 lžíce
nesolené arašídy
100 g
malé chilli papričky
3 ks
pórek
1/2 kusu
Zálivka:
dezertní víno
3 lžíce
sojová omáčka
3 lžíce
sůl a cukr
špetka
wei-su
1 lžička
škrobová moučka
1 lžíce
vývar
1 dcl

Postup přípravy:

Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostičky. K nakrájenému masu přidáme vejce, sůl, škrob, 2 nakrájené papričky, důkladně promícháme a necháme krátce odležet. Všechny přísady na zálivku důkladně promícháme. Omytý pórek nakrájíme šikmo na kolečka. Do pánve s tukem zahřátém na nejvyšší možnou teplotu vhodíme připravené maso. Maso restujeme za stálého míchání asi 2 minuty na nejvyšším plameni. Do pánve přisypeme arašídové oříšky a nakrájenou chilli papričku. Maso v pánvi přelijeme zálivkou, přidáme nakrájený pórek, krátce prohřejeme a podáváme s rýží.

TIP: Příprava musí probíhat velmi rychle a hotový pokrm nesmí mít skoro žádnou šťávu. Množství chilli papriček je závislé na chuti a zvyku.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.9.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist