Hovězí maso po čínsku s kapiemi

Suroviny

zadní hovězí maso
400 g
škrobová moučka
3 PL
sójová omáčka
3 PL
červené víno
3 PL
cibule
2 ks
sterilované kapie
1/2 sklenice
sůl
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Maso pokrájíme na tenké nudličky (nejlépe se krájí téměř zmražené maso z mrazničky), osolíme a smícháme se škrobovou moučkou. K masu přidáme kapii a cibuli pokrájenou na nudličky (může být i pórek na kolečka), sójovou omáčku a popřípadě ještě koření podle chuti. Necháme asi 2 hodiny v chladu odležet. Pak vše společně za stálého míchání zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Asi po 5 minutách přilijeme víno, podle potřeby trochu vody a případně přisladíme lžičkou cukru. Po chvíli stáhneme z ohně. Podáváme s rýží, popř. hranolky.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.3.2014 6:12| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist