Hovězí maso po čínsku s kapiemi

Suroviny

zadní hovězí maso
400 g
škrobová moučka
3 PL
sójová omáčka
3 PL
červené víno
3 PL
cibule
2 ks
sterilované kapie
1/2 sklenice
sůl
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Maso pokrájíme na tenké nudličky (nejlépe se krájí téměř zmražené maso z mrazničky), osolíme a smícháme se škrobovou moučkou. K masu přidáme kapii a cibuli pokrájenou na nudličky (může být i pórek na kolečka), sójovou omáčku a popřípadě ještě koření podle chuti. Necháme asi 2 hodiny v chladu odležet. Pak vše společně za stálého míchání zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Asi po 5 minutách přilijeme víno, podle potřeby trochu vody a případně přisladíme lžičkou cukru. Po chvíli stáhneme z ohně. Podáváme s rýží, popř. hranolky.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.3.2014 6:12| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist