Koprová omáčka s vařeným hovězím masem

koprova-omacka-s-hovezim-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hovězí zadní maso
800 g
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
dle chuti
sůl
dle chuti
sladká smetana
250 ml
hladká mouka
30 g
kyselá smetana
250 ml
cukr
1 ČL
nasekaný kopr
1 hrst
žloutek
1 ks
ocet
dle chuti

Postup přípravy:

Omáčka: 250 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, 250 ml kyselé smetany, lžička cukru, hrst nasekaného kopru, 1 žloutek, ocet

Smetanu s koprem přivedeme do varu, v kyselé smetaně rozkvedláme mouku a za stálého míchání ji přelijeme do vařící smetany sladké a za stálého míchání povaříme asi 15 minut na slabém plameni. Povařenou omáčku dochutíme octem a zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve vlažné omáčce. Podáváme se ztraceným vejcem nebo vejcem natvrdo. Osolené maso vaříme s kořenovou zeleninou v papiňáku 45-60 minut doměkka. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.10.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist