Slezské pirohy se škvarky

slezske-pirohy-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vařená brambora
1 kg
vejce
1 ks
krupice
120 g
hrubá mouka
160 g
škvarky
140 g
česnek
dle chuti
sůl
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Brambory umeleme, přidáme vejce, krupici, mouku a sůl a zpracujeme v těsto. Třetinu škvarků nasekáme, česnek prolisujeme a přidáme do těsta, propracujeme. Těsto vyválíme na plát silný asi 5 mm a rozkrájíme na čtverce. Plníme zbylými škvarky, okraje potřeme olejem a dobře přitiskneme. Smažíme v rozpáleném oleji.

Tip: podáváme s kyselým zelím.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.9.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist