Kapří kousky ve vinném těstíčku

Suroviny

kapr
400 g
hladká mouka
100 + na obalovámí g
bílé víno
150 ml
rozpuštěné máslo
1 PL
vejce
1 ks
sůl, pepř

Postup přípravy:

Kapří filet i s kůží nakrájíme na kousky (5x4cm). Dobře osušíme, osolíme, opepříme. Necháme cca hodinu odležet v chladu. Vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, vejce, bílého vína, vychladlého rozpuštěného másla, soli a pepře.

Jednotlivé kapří kousky nejprve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko lépe chytalo. Následně kapří kousky obalíme v těstíčku a ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.

Výbornou přílohou jsou smažené bramborové lupínky, nebo vařené brambory doplněné pikantní tatarskou omáčkou.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.7.2011 11:24| autor: Colombo65

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist