Jahodový dort sacher

Suroviny

hladké mouky

150 g

másla

150 g

hořké čokolády

150 g

moučkového cukru

100 g

vajec

8 ks

krupicového cukru

50 g

jahodové marmelády

3-4 PL

jahod

200 g

červeného želé na dorty v prášku

1 balíček

lístky čerstvé máty

dle libosti

Postup přípravy:

V míse utřeme měkké máslo s moučkovým cukrem na hladký krém, přidáme žloutky a vše utřeme (nejlépe pomocí elektrického šlehače) do husté bílé pěny. Nastrouhanou čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni, za stálého míchání ji mírně ochladíme a pozvolna zašleháme do vaječné pěny. Vmícháme mouku a na závěr ručně zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a krupicového cukru. Těsto naplníme do dortové formy o průměru asi 25 cm, jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení, a v troubě vyhřáté na 170 – 180 °C pečeme asi 60 minut. Upečený prochladlý korpus vyjmeme z formy a necháme na mřížce zcela vychladnout. Pak ho podélně rozkrojíme na tři pláty, potřeme je rozehřátou marmeládou a opět spojíme k sobě. Korpus potřeme marmeládou na povrchu i ze stran a uložíme na 1 – 2 dny do chladničky. Pak dort poklademe jahodami nakrájenými na plátky, zalijeme želé připraveným podle návodu na obalu a po ztuhnutí ozdobíme lístky máty. Dort podáváme s pořádnou porcí šlehačky a samozřejmě dobrou kávou.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.11.2016 4:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist