Hruškový kompot podle naší babi

Suroviny

hrušky
350 g
hřebíček
10 ks
voda
1 l
cukr krupice
300 g
kyselina citrónová
50 g

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Omyté hrušky oloupeme, rozdělíme podélně na poloviny nebo čtvrtky a zbavíme jádřinců a stopek.

Připravíme si vodu s kyselinou citronovou a opracované hrušky do ní hned ponoříme, aby nezhnědly. Tvrdé hrušky krátce povaříme v okyselené vodě. Pak je uložíme do lahví.

Nálev připravíme povařením vody, cukru a hřebíčku. Podle sladkosti přidáme kyselinu citronovou. Naplněné sklenice sterilujeme 20 minut při 85 °C.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.3.2012 5:59| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist