Hamburská omáčka podle naší babi

Suroviny

vepřové maso
750 g
kyselá okurka
5 ks
masové párky
2 ks
mrkev
2 ks
celer
1/4 ks
menší petržel
1 ks
větší cibule
1 ks
slanina
150 g
smetana
100 ml
vývar
1-1,5 l
hladká mouka
2-4 PL
hořčice
1/2 PL
cukr
1 PL
máslo
100 g
nové koření
4 ks
celý pepř
4 ks
bobkový list
2-3 ks
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

  • Ve vepřovém nasoleném masu si vytvoříme malé kapsičky, které nám vzniknou zářezy do masa. Vyplníme je podélně rozkrojenými párky, klínky slaniny a okurkami.
  • Kostičky zbylé slaniny opražíme na másle společně s cibulkou, vložíme maso a koření.
  • Maso orestujeme po obou stranách, přidáme na malé kousky kořenovou zeleninu – chvíli ještě opékáme a následně podlijeme vroucí vodou nebo vývarem.
  • Necháme dusit až do jeho změknutí.
  • Maso vyjmeme a omáčku zahustíme pár lžícemi hladké mouky rozmíchané ve vodě nebo rovnou smetaně.
  • Dochutíme hořčicí, cukrem a solí.
  • Pokud nám zbylo část párku, slaniny nebo okurky, dáme prohřát do omáčky.
  • Omáčku rozmixujeme do hladké konzistence (předtím vyjmeme maso, koření) a servírujeme nejčastěji s houskovým knedlíkem.

Typická chuť jemné omáčky s masem, kde je nádherný řez, stojí za to uvařit. Budete mít radost, že se vám omáčka povedla a máte v podstatě další tip na vaření.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.3.2014 8:16| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist