Pikantní omáčka z rajčat a česneku - rajčes

omacka-z-rajcat-a-cesneku-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

zralé červené rajče
1 kg
oloupaný zdravý česnek
30 dkg
sůl (nejlépe mořská)
10 dkg

Postup přípravy:

Suroviny nakrájejte a se solí rozmixujte na kaši. Čím důkladněji mixujete, tím bude omáčka jemnější a hustší. Nalijte do sklenic od kečupu, uzavřete a uložte ve spíži. Takto i bez sterilace vydrží minimálně rok beze změny chuti, vůně a pozitivních vlastností rajčat i česneku. Je VELMI PIKANTNÍ! Lze ji používat namísto kečupu, ale musíte velmi opatrně dávkovat. Výborně chutná na sázených nebo naměkko vařených vejcích, omeletách, k francouzským bramborům, zapékaným těstovinám apod. A samozřejmě ke všem masíčkům. Z jakkoliv upravené zeleniny udělá rajčes delikatesu.

Nejrychlejší svačinka: nasucho opečenou topinku tmavého chleba tenounce namažte rajčesem, a je to!

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.8.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist