Žampiónová omáčka s vínem

zampionova-omacka-s-vinem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

čerstvý žampión
200 g
cibule
1 ks
máslo
60 g
hladká mouka
40 g
masový vývar (i z kostky)
500 ml
bílé víno
125 ml
zelená petrželka
dle chuti
sůl, bílý mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Ze 40 g másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte vývarem, dobře rozmíchejte a asi 15 minut povařte. Žampiónům odkrojte nožky, sloupněte hlavičky a nakrájejte je najemno. Zbylé máslo nechte rozpustit, vložte na něj nasekanou cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte pokrájené žampióny a nasekanou petrželku, zalijte vínem, osolte a opepřete podle chuti a krátce poduste. Houbovou směs smíchejte s omáčkou, nechte přejít varem a případně dosolte. Omáčku podávejte například k těstovinám a kuřecímu masu.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.1.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist