Teplá švestková omáčka s mandlemi

Suroviny

švestková povidla

300 g

spařené mandle

50 g

rum

100 ml

rozinky

1 hrst

hladká mouka

3 PL

máslo

3 PL

sůl a cukr

dle chuti

Postup přípravy:

Mandle spaříme horkou vodou, pak je oloupeme a nasekáme na nudličky. Sušené švestky naložíme do rumu (nejlépe den předem). V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku, zředíme ji trochou studené vody a vyšleháme metličkou. Přidáme švestková povidla, rozinky, švestky i s rumem, ve kterém byly naloženy a nakonec ještě mandle. Vše promícháme, povaříme a dochutíme cukrem a solí.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.5.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist