Domácí české buchty s ovocem

Suroviny

droždí
1/2 ks
polohrubá mouka
500 g
sůl
1 ČL
mléko
250 ml
vejce
1 ks
máslo
100 g
cukr moučka
100 g
ovoce

Postup přípravy:

Do vlažného mléka dáme lžičku cukru a nadrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek, to nám bude trvat asi 5 minut.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Mouku vsypeme do mísy, osolíme ji a utvoříme důlek. Do důlku vlijeme kvásek. Do těsta nalijeme zbylé mléko s rozkvedlaným vejcem a tukem. Vypracujeme těsto a necháme ho asi 45 minut kynout. Těsto rozdělíme asi na 20 stejně velkých kousků. Plníme ovocem nebo náplní a necháme je kynout na vymaštěném plechu asi 5 minut. Buchty poté omastíme a necháme péct asi 20 minut na 200 stupňů. Poté teplotu stáhneme a necháme dojít maximálně 10 minut do zlatova na 170 stupňů.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.7.2011 7:17| autor: saryyyk

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist