Domácí české buchty s ovocem

Suroviny

droždí

1/2 ks

polohrubá mouka

500 g

sůl

1 ČL

mléko

250 ml

vejce

1 ks

máslo

100 g

cukr moučka

100 g

ovoce

Postup přípravy:

Do vlažného mléka dáme lžičku cukru a nadrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek, to nám bude trvat asi 5 minut.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Mouku vsypeme do mísy, osolíme ji a utvoříme důlek. Do důlku vlijeme kvásek. Do těsta nalijeme zbylé mléko s rozkvedlaným vejcem a tukem. Vypracujeme těsto a necháme ho asi 45 minut kynout. Těsto rozdělíme asi na 20 stejně velkých kousků. Plníme ovocem nebo náplní a necháme je kynout na vymaštěném plechu asi 5 minut. Buchty poté omastíme a necháme péct asi 20 minut na 200 stupňů. Poté teplotu stáhneme a necháme dojít maximálně 10 minut do zlatova na 170 stupňů.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.7.2011 7:17| autor: saryyyk

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist