Kynuté plněné buchty

Suroviny

mléko
250 ml
rozpuštěné máslo
150 g
žloutek
2 ks
citrónová šťáva
1 PL
hladká mouka
500 g
cukr
50 g
vanilkový cukr
1 ks
nastrouhaná citrónová kůra
dle chuti
sůl
1 špetka
sušené droždí
1 ČL
libovolná náplň ( maková, tvarohová, povidlová )
dle potřeby

Postup přípravy:

Připravíme si kvásek z vlahého mléka, lžičky droždí, mouky a cukru, necháme vykynout. Pak přidáme další přísady, mouku, 2 žloutky, citrónovou kůru, máslo, sůl, vanilkový cukr, citrónovou štávu. Těsto důkladně zpracujeme, na teplém místě necháme vykynout, tvoříme malé bochánky. Z nich si uděláme placičky, které plníme například povidly a zabalíme. Dáme na vymazaný plech, potřeme bílkem, necháme ještě deset minut kynout a dáme péci.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.4.2013 6:15

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist