Kynuté buchty s tvarohem

Suroviny

hladká mouka
530 g
moučkový cukr
110 g
sůl
1 špetka
máslo
100 g
žloutek
2 ks
vanilkový cukr
1 balíček
ohřáté mléko
1 hrnek
kvasnice
21 g
cukr kostka
2 ks
tvaroh
2 kostky

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Nejprve si z ohřátého mléka, 2 lžiček cukru a 21 g kvasnic vytvoříme kvásek, který necháme vyběhnout.

Potom do hladké mouky, moučkového cukru, vanilkového cukru, 2 žloutků, špetky soli a kvásku přidáme rozpuštěné vychladlé máslo, propracujeme těsto tak, aby nelepilo. Necháme jej kynout, alespoň 45 minut.

Poté si rozdělíme těsto na menší kousky, které rozválíme a naplníme lžící tvarohu. Buchtičky hezky poskládáme vedle sebe na předem vymazaný plech, potřeme rozpuštěným máslem a necháme alespoň na 10-15minut ještě odpočinout.

Pak vložíme do vyhřáté trouby tak na 25-35 minut. Po upečení pocukrujeme.

Přeji dobrou chuť! 🙂

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.3.2011 1:24| autor: Dianeckaa

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist