České buchty s tvarohem a rozinkami

Suroviny

polohrubé mouky
1 kg
krupicového cukru
200 g
másla
180 g
mléka
5 dcl
žloutky
2 ks
droždí
70 g
sáčku vanilkového cukru
1 ks
citrónová kůra
soli
1 špetka
tvarohu
500 g
vanilkového cukru
100 g
vejce
2 ks
rozinek
3 PL

Postup přípravy:

Těsto: 1 kg polohrubé mouky, 200 g krupicového cukru, 180 g másla, 5 dl mléka, 2 žloutky, 70 g droždí, 1/2 sáčku vanilkového cukru, citronová kůra, špetka soli

Nádivka: 500 g tvarohu, 100 g vanil. cukru, 2 vejce, 3 lžíce rozinek

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Z části vlažného mléka, droždí a lžičky cukru připravíme kvásek, smícháme ho s moukou a žloutky, přidáme oba druhy cukru, rozehřáté máslo, špetku soli a citr. kůru, podle potřeby mléko.

Vypracujeme vláčné těsto a necháme 30 minut kynout. Vytvoříme 25 placiček, do středu dáme lžíci nádivky (lze použít jakoukoliv jinou) a těsto zabalíme do tvaru oválu. Urovnáme do pekáčku a necháme ještě 30 minut kynout. Pak je potřeme po stranách rozpuštěným tukem a pečeme. Nejdříve zprudka a pak teplotu snížíme na 150°C

Nádivka: žloutky utřeme s cukrem a tvarohem, přidáme rozinky, citr. kůru a na závěr z bílků ušlehaný sníh.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.3.2011 9:09| autor: Klarka_

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist