Kynuté ovocné buchty jako od babičky

Suroviny

hrubá mouka
500 g
droždí
40 g
mléko
550 ml
cukr
3 PL
sůl
1 KL
vejce
2 ks
cukr nebo perník na posypání
2 PL
švestky nebo jiné ovoce
1/2 kg
máslo
2 PL

Postup přípravy:

Těsto uděláme v pekárně obvyklým způsobem, napřed tekuté, pak sypké, doprostřed droždí, můžeme samozřejmě i ručně, jak kdo chce, necháme vykynout (na program těsto). Po vykynutí si těsto vykrojíme lžící na jednotlivé kousky (mně jich z tohoto množství vyšlo 19). Do každého kousku zabalíme švestku nebo povidla a pořádně uzavřeme. Pekáček si hodně vymažeme máslem a naskládáme do něj buchty, které pomašlujeme rozpuštěným máslem, aby se nám k sobě nepřilepily. Troubu si rozehřejeme na 180 °C (horní + spodní ohřev), buchty zalijeme horkým mlékem do 3/4 výšky buchet, přikryjeme alobalem a takto necháme péci cca 10 minut, dokud se mléko nevsákne, pak odkryjeme a pečeme dalších cca 15 minut dozlatova. Hotové buchty pocukrujeme nebo posypeme nastrouhaným perníkem.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.7.2015 4:36| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist