Kynuté ovocné buchty jako od babičky

Suroviny

hrubá mouka

500 g

droždí

40 g

mléko

550 ml

cukr

3 PL

sůl

1 KL

vejce

2 ks

cukr nebo perník na posypání

2 PL

švestky nebo jiné ovoce

1/2 kg

máslo

2 PL

Postup přípravy:

Těsto uděláme v pekárně obvyklým způsobem, napřed tekuté, pak sypké, doprostřed droždí, můžeme samozřejmě i ručně, jak kdo chce, necháme vykynout (na program těsto). Po vykynutí si těsto vykrojíme lžící na jednotlivé kousky (mně jich z tohoto množství vyšlo 19). Do každého kousku zabalíme švestku nebo povidla a pořádně uzavřeme. Pekáček si hodně vymažeme máslem a naskládáme do něj buchty, které pomašlujeme rozpuštěným máslem, aby se nám k sobě nepřilepily. Troubu si rozehřejeme na 180 °C (horní + spodní ohřev), buchty zalijeme horkým mlékem do 3/4 výšky buchet, přikryjeme alobalem a takto necháme péci cca 10 minut, dokud se mléko nevsákne, pak odkryjeme a pečeme dalších cca 15 minut dozlatova. Hotové buchty pocukrujeme nebo posypeme nastrouhaným perníkem.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.7.2015 4:36| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist