Domácí buchty s tvarohem

Suroviny

polohrubé mouky

500 g

žloutky

2 ks

cukru

70 g

másla

60 g

droždí

15 g

sůl, mléko, tuk, citronová kůra

tvaroh

Postup přípravy:

V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky. Přidáme strouhanou citronovou kůru, sůl, mouku, kvásek z mléka, droždí a mouky a podle potřeby vlahé mléko. Dobře vypracujeme těsto, které necháme kynout na teplém místě. Vykynuté těsto znovu propracujeme a vykrajujeme z něho kousky, které rozválíme do obdélníčků a plníme tvarohem. Dobře zabalíme a klademe do vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Těsto také můžeme vyválet na pomoučněném vále a obdélníčky vykrájet rádýlkem. Při vkládání do pekáče buchty po obou stranách pomažeme rozpuštěným tukem. Když naplníme pekáč, necháme buchty ještě chvíli vykynout a pak je pečeme v dobře vyhřáté troubě.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist