Domácí buchty s tvarohem

Suroviny

polohrubé mouky
500 g
žloutky
2 ks
cukru
70 g
másla
60 g
droždí
15 g
sůl, mléko, tuk, citronová kůra
tvaroh

Postup přípravy:

V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky. Přidáme strouhanou citronovou kůru, sůl, mouku, kvásek z mléka, droždí a mouky a podle potřeby vlahé mléko. Dobře vypracujeme těsto, které necháme kynout na teplém místě. Vykynuté těsto znovu propracujeme a vykrajujeme z něho kousky, které rozválíme do obdélníčků a plníme tvarohem. Dobře zabalíme a klademe do vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Těsto také můžeme vyválet na pomoučněném vále a obdélníčky vykrájet rádýlkem. Při vkládání do pekáče buchty po obou stranách pomažeme rozpuštěným tukem. Když naplníme pekáč, necháme buchty ještě chvíli vykynout a pak je pečeme v dobře vyhřáté troubě.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist