Čokoládová roláda se zakysanou šlehačkou

Suroviny

vejce
5 ks
moučkový cukr
120 g
čokoláda na vaření
60 g
kakao
15 g
hrubá mouka
50 g
smetana 33 %
250 ml
ztužovač šlehačky
1 balíček
vanilkový cukr
1 balíček
zakysaná smetana
250 ml

Postup přípravy:

Žloutky a cukr ušleháme do pěny, přidáme kakao a nastrouhanou čokoládu a promícháme. Z bílků ušleháme sníh a s moukou lehce přimícháme ke žloutkům s čokoládou. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečící papírem 

a rychle upečeme v troubě asi 8 minut. Upečené těsto poprášíme lehce hladkou moukou, překlopíme na utěrku, sundáme papír a srolujeme roládu pomocí utěrky.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerieNáplň:
Smetanu s oběma cukry a ztužovačem ušleháme v pevnou pěnu
a smícháme se zakysanou smetanou.

Roládu rozvineme a potřeme po celé ploše dvěmi třetinami krému a opět stočíme. Povrch potřeme zbylým krémem a ozdobíme čokoládovými hoblinkami. Poté necháme v ledničce ztuhnout.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.7.2011 6:59| autor: corralla

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist