Bůček s kopřivovou nádivkou

Suroviny

nízkého bůčku bez kosti
750 g
rohlíků
3 ks
spařených kopřiv
1 hrnek
vajec
2 ks
mléka
60 ml
muškátového mletého oříšku
1 špetka
sůl, pepř
dle chuti
kmín
dle chuti

Postup přípravy:

Rohlíky (nejlépe z minulého dne) nakrájejte na kostičky, vložte do misky a přidejte spařené, jemně nasekané kopřivy. Vejce rozšlehejte s mlékem, solí, pepřem a muškátem. Nalijte na rohlíky, zlehka promíchejte a nechte 10 minut stát. Do masa vyřízněte ostrým dlouhým nožem kapsu, zvenku i uvnitř ho osolte, naplňte nádivkou a otvor zašijte nití nebo dobře zajistěte masovými jehlami. Položte do pekáčku, povrch nařízněte do kostiček, posypte kmínem, podlijte a vložte do hodně vyhřáté trouby. Teplotu po 10 minutách snižte a zvolna pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte a přelévejte šťávou. Podávejte s vařenými bramborami.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.8.2016 8:01| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist