Bůček nadívaný vejci a uzeným masem

Suroviny

vepřový bok
750 g
rohlík
4 ks
uzené maso
100 g
vejce
2 ks
petrželka
mléko
strouhanka
muškátový oříšek
kmín
sůl
pepř

Postup přípravy:

Do vykoštěného vepřového bůčku vyřízneme opatrně velkou kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky a mírně je zvlhčíme mlékem, přidáme k nim umleté uzené maso, špetku muškátového oříšku, nasekanou petrželku a vejce rozmíchaná se solí a pepřem. Vše promícháme.

Nádivkou naplníme maso, otvor zašijeme nebo zajistíme jehlami. Povrch nařízneme do čtverečků, osolíme, posypeme kmínem, vložíme na pekáč, podlijeme a upečeme.

Maso pečeme v troubě předehřáté na 250°C cca 30 min. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme.
Podávejte s vařenými brambory nebo bramborovými knedlíky.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.3.2011 1:11| autor: V_eunka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist