Bůček nadívaný vejci a uzeným masem

Suroviny

vepřový bok
750 g
rohlík
4 ks
uzené maso
100 g
vejce
2 ks
petrželka
mléko
strouhanka
muškátový oříšek
kmín
sůl
pepř

Postup přípravy:

Do vykoštěného vepřového bůčku vyřízneme opatrně velkou kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky a mírně je zvlhčíme mlékem, přidáme k nim umleté uzené maso, špetku muškátového oříšku, nasekanou petrželku a vejce rozmíchaná se solí a pepřem. Vše promícháme.

Nádivkou naplníme maso, otvor zašijeme nebo zajistíme jehlami. Povrch nařízneme do čtverečků, osolíme, posypeme kmínem, vložíme na pekáč, podlijeme a upečeme.

Maso pečeme v troubě předehřáté na 250°C cca 30 min. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme.
Podávejte s vařenými brambory nebo bramborovými knedlíky.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.3.2011 1:11| autor: V_eunka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist