Babiččina cibulačka s petrželkou

Suroviny

žlutá cibule
4 ks
vejce
3 hrnků
olej
4 PL
vývar
8 dcl
máslo
1 PL
nasekaná zelená petrželka
1 PL
sůl
pepř
drcený kmín
chléb
2 plátky
jarní cibulka na ozdobu
1 ks

Postup přípravy:

1. Cibule oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na lžíci rozpáleného oleje dozlatova a přidáme máslo. Základ pak zalijeme vývarem a vaříme 15 minut.

2. Plamen zmírníme na minimum, vmícháme rozšlehaná vejce a necháme je srazit.

3. Chléb nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme je na zbylém rozpáleném oleji.

4. Polévku dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem a babiččina cibulačka je hotová.

5. Na talířích ji ozdobíme petrželkou, nakrájenou jarní cibulkou a kostičkami osmaženého chleba.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.2.2011 2:53| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist