Babiččina cibulačka s petrželkou

Suroviny

žlutá cibule
4 ks
vejce
3 hrnků
olej
4 PL
vývar
8 dcl
máslo
1 PL
nasekaná zelená petrželka
1 PL
sůl
pepř
drcený kmín
chléb
2 plátky
jarní cibulka na ozdobu
1 ks

Postup přípravy:

1. Cibule oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na lžíci rozpáleného oleje dozlatova a přidáme máslo. Základ pak zalijeme vývarem a vaříme 15 minut.

2. Plamen zmírníme na minimum, vmícháme rozšlehaná vejce a necháme je srazit.

3. Chléb nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme je na zbylém rozpáleném oleji.

4. Polévku dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem a babiččina cibulačka je hotová.

5. Na talířích ji ozdobíme petrželkou, nakrájenou jarní cibulkou a kostičkami osmaženého chleba.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.2.2011 2:53| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist