Zapečený filet z tresky na slanině

Suroviny

filátka tresky
600 g
česnek
4 stroužky
slanina
100 g
kmín
0,5 KL
voda
150 ml
sůl
mletý bílý pepř
petrželová nať na ozdobu
citron
plátky

Postup přípravy:

1. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme s trochou soli a rybí filety směsí česneku a soli potřeme.

2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, trochu jich dáme na dno zapékací misky, potom na ně naskládáme česnekem potřené filety, posypeme zbytkem slaniny, pepřem a kmínem.

3. Připravené filetyv zapékací misce podlijeme trochou vody a dáme do trouby předehřáté na 180 °C, kde za občasného podlití pečeme asi 20 – 25 minut.

4. Hotové upečené maso podle chuti dosolíme, ozdobíme jemně nasekanou petrželovou natí a plátkem citrónu a podáváme s vařenými bramborami.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.1.2011 3:58| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist