Okoun se sardelovými očky a šalotkou

okoun-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

menší okoun
4 ks
sardelová očka
4 ks
máslo
50 g
šalotka
2 ks
citrónová šťáva
1 PL
sůl, drcený pepř
dle chuti
zelená petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Vykuchané a očištěné okouny osušte. Sardelová očka velmi jemně nasekejte, utřete s máslem, lžičkou jemně nasekané šalotky, pepřem, solí a citrónovkou šťávou. Ochuceným máslem potřete rybky uvnitř i z venku. Položte je na plech vyložený pečícím papírem, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a zvolna pečte asi 20 minut (dokud nejsou ryby měkké). Během pečení je jednou či dvakrát obraťte. Podávejte se salátem, pečenými bramborami, ozdobené zbývajícími očky a kouskem citrónu.

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.3.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist