Okoun se sardelovými očky a šalotkou

okoun-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

menší okoun
4 ks
sardelová očka
4 ks
máslo
50 g
šalotka
2 ks
citrónová šťáva
1 PL
sůl, drcený pepř
dle chuti
zelená petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Vykuchané a očištěné okouny osušte. Sardelová očka velmi jemně nasekejte, utřete s máslem, lžičkou jemně nasekané šalotky, pepřem, solí a citrónovkou šťávou. Ochuceným máslem potřete rybky uvnitř i z venku. Položte je na plech vyložený pečícím papírem, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a zvolna pečte asi 20 minut (dokud nejsou ryby měkké). Během pečení je jednou či dvakrát obraťte. Podávejte se salátem, pečenými bramborami, ozdobené zbývajícími očky a kouskem citrónu.

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.3.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist