Zapečené vepřové kotlety se zeleninou a bramborami

Suroviny

vepřové kotlety (může být i vykostěný králík) podle počtu strávníků
4-6 ks
větší mrkve
2 ks
petržele
1-2 ks
menší celer
1 ks
šlehačka
1 ks
brambory

Postup přípravy:

Vepřové kotety naklepeme jako na řízky. Osolíme a klademe na dno pekáče. Na kotletu nastrouháme najemno 1 větší mrkev, 1 menší petržel a trochu celeru (v létě je možno přistrouhat i kedluben). Na tuto vrstvu klademe plátky oloupaných syrových brambor. Osolíme a znovu opakujeme: plátky masa, zelenina a nakonec brambory.

Celé zalijeme 1 celou šehačkou a v troubě pečeme asi 1 až 1,5 hodiny až jsou kotletky pořádně měkké.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist