Kotlety na víně

Suroviny

vepřová kotleta
4 ks
čerstvé švestky
200 g
červené víno
2 dcl
hladká mouka
dle potřeby
rybízová marmeláda
1 ČL
pepř, sůl, trošku másla
dle chuti

Postup přípravy:

Švestky namočíme do červeného vína (nejlépe přes noc) a pak je ve víně podusíme doměkka. Kotlety osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na másle. Po vyjmutí kotlet máslo zahustíme, zalijeme troškou vody a vínem, v němž se dusily švestky, vše důkladně promícháme, až vznikne omáčka.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Do ní vmícháme rybízovou marmeládu a přidáme špetku soli a mletý pepř. Maso na talíři obložíme švestkami a zalijeme omáčkou. Jako příloha se hodí brambory v jakékoli podobě.

Ilustrační foto

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.8.2012 11:49| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist