Žamipóny a hřiby na smetaně

Suroviny

žampiony
200 g
máslo
150 g
houby
200 g
smetana
1 balení
česnek
1 stroužek
sůl
citrónová šťáva

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Žampiony oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky (to samé provedeme s čerstvými lesními houbami). Pokud budeme používat naložené kyselé houbičky, nejprve je slijeme a necháme okapat.

Na hluboké pánvi rozpustíme máslo a nakrájené houby osmažíme. Poté přidáme nakládané houbičky a vše promícháme. Houby zalijeme čerstvou smetanou a chvilku povaříme.

Na závěr směs ochutíme solí, utřeným česnekem a citrónovou šťávou. Celou směs ještě jednou důkladně promícháme a povaříme asi 5 minut. Houby se hodí jako skvělá příloha k pečeným masům a nebo se jedí samotné s čerstvým pečivem nebo s novými bramborami.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.3.2012 4:06| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist