Žamipóny a hřiby na smetaně

Suroviny

žampiony
200 g
máslo
150 g
houby
200 g
smetana
1 balení
česnek
1 stroužek
sůl
citrónová šťáva

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Žampiony oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky (to samé provedeme s čerstvými lesními houbami). Pokud budeme používat naložené kyselé houbičky, nejprve je slijeme a necháme okapat.

Na hluboké pánvi rozpustíme máslo a nakrájené houby osmažíme. Poté přidáme nakládané houbičky a vše promícháme. Houby zalijeme čerstvou smetanou a chvilku povaříme.

Na závěr směs ochutíme solí, utřeným česnekem a citrónovou šťávou. Celou směs ještě jednou důkladně promícháme a povaříme asi 5 minut. Houby se hodí jako skvělá příloha k pečeným masům a nebo se jedí samotné s čerstvým pečivem nebo s novými bramborami.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.3.2012 4:06| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist