Vepřový steak se smetanou a žampiony

Suroviny

vepřové kotlety
4 ks
žampiónů
500 g
hrušky
3 ks
cibulky
4 ks
smetany
200 ml
oleje
2 PL
sekané petrželky
1 PL
másla
40 g
citrónu
1/2 ks
sůl, pepř

Postup přípravy:

V pánvi si rozehřejeme 20 g másla a olej, zprudka osmahneme nakrájenou cibuli. Hrušky rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince, přidáme je k cibuli a necháme dusit asi 15 minut. Očištěné hlavičky žampiónů nakrájíme na plátky a zakapeme citrónovou šťávou. Podusíme je na zbývajících 20 g másla, přidáme smetanu a petrželku. Hrušky vyjmeme a udržujeme teple, v téže pánvi opékáme plátky masa po každé straně 6 až 7 minut. Servírujeme je přelité žampiónovou směsí a s hruškami. MŇAAAM!!!

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.3.2011 2:05| autor: krumlovec

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist