Vepřové maso s cibulí na víně

veprove-maso-s-cibuli-na-vine-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vepřové maso (krkovice, kýta, plec)
1 kg
cibule
750 g
bílé víno
100 ml
sádlo
100 g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
brambory
jako příloha

Postup přípravy:

Maso omyjte, osušte, osolte a opepřete. Cibuli nakrájejte na slabá kolečka a trochu osolte. Maso vložte do sádlem vymazaného pekáče, obložte cibulí a přelijte rozehřátým sádlem. Pekáč vložte do trouby vyhřáté na 250 °C, teplotu stáhněte na 220 °C a maso upečte doměkka. Podle potřeby ho během pečení podlévejte vodou. Nakonec přilijte víno a chvíli poduste. Podávejte s jakkoliv upravenými bramborami.

Tip: Cibuli můžete zkombinovat a použít polovinu bílé a polovinu červené.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.4.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist