Crème brûlée

krem-brulee-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

mléko
5 dl
vejce
4 ks
hnědý nebo pískový cukr
5 a 1/2 PL
sůl
1 špetka
vanilková dřeň
1 špetka

Postup přípravy:

Mléko se solí a 4 lžícemi cukru zahřejeme a pokud máme, přidáme vanilkovou dřeň. Krátce svaříme. Potom hrnec odstavíme z plotny. V míse rozšleháme vejce. Smícháme je s několika lžícemi horkého mléka. Postupně přidáváme ostatní mléko a metlou ho důkladně zašleháme. Hmotu nalijeme do připravených zapékacích kalíšků, které postavíme do pekáče s teplou vodou. Ta by měla dosahovat do tří čtvrtin výšky kalíšků. Opatrně vložíme do trouby vyhřáté na 180° C. Vaříme přibližně 20 i více minut, dokud hmota neztuhne. Pak krém necháme vychladnout. Před podáváním posypeme vršky zbylým cukrem. V troubě pod grilem je krátce zapečeme, aby se cukr na povrchu roztavil a zezlátl. Opět necháme vychladnout.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.1.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist