Kohoutek na víně se žampióny

kohoutek-na-vine-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

mladý kohout
1,5 kg
tymián
2 větvičky
bobkový list
2 ks
šalotka
400 g
nakrájený prorostlý špek
100 g
máslo
50 g
polohrubá mouka
30 g
koňak
4 PL
červené víno
1/2 l
žampión
300 g
sůl, pepř
dle chuti
petržel
dle chuti

Postup přípravy:

Koření vložíme do gázového sáčku, nebo uděláme uzlíček – „bouquet garni“. Omyté kuře naporcujeme na 8 dílů. 30 g másla rozpustíme na velké pánvi, přidáme nakrájený špek, celé šalotky a asi 10 minut dusíme. V pánvi ze všech stran opečeme kousky kuřete, zaprášíme moukou, přelijeme vínem, koňakem, přidáme uzlíček s kořením, necháme přejít varem a pomalu dusíme přikryté 45 minut. Ve zbytku másla krátce osmažíme rozpůlené houby, přidáme kousky kuřete, cibuli, špek a scezenou omáčku. Asi 5 minut povaříme, dosolíme a ochutíme pepřem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.10.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist