Telecí závitky se slaninou a houbami

Suroviny

čerstvých hub
200-250 g
sušených hub (napučených)
35 g
malých, velmi tenkých telecích řizků
8-12 ks
nakrájené cibule
2 ks
hořčice
olej na osmažení
trochu mouky k zahuštění
libové uzené slaniny
50 g
petrželové natě
1 svazek
sušená rajčata
2 ks
sladké smetany
4 PL
vody
1/2 l
houbový prášek
sůl, pepř

Postup přípravy:

Na troše oleje rozpustíme slaninu a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájené houby, na malé kousky nakrájená sušená rajčata a jemně nakrájené lístky petržele. Osolíme a opepříme. Všechno ještě krátce povaříme.

Opatrně naklepeme telecí řízky, potřeme je hořčicí, osolíme a opepříme. Houbovou směs rozdělíme na řízky, které pevně zavineme. Omotáme je nití nebo propíchneme párátkem. Rozpálíme olej a závitky ze všech stran prudce opečeme. Posypeme moukou a ještě krátgce opékáme, potom je podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu dusit 60-75 minut Podle potřeby průběžně doléváme vodu a posýpáme houbovým práškem. Nakonec vmícháme smetanu, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s nudlemi, brambory nebo zeleninou.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist