Špaldový tradiční věnec s ořechy a rozinkami

Suroviny

měkký tvaroh
1 ks
hery
15 dkg
cukru
20 dkg
vanilkový cukr
1 ks
celá vejce
2 ks
mléka
1/2 dcl
špaldové mouky
3/4 kg
prášky do pečiva
2 ks
rumu
1 PL
rozinky, ořechy
vejce na potření

Postup přípravy:

Vajíčka utřeme s cukrem, přidáme rozehřátý tuk. Dále přidáváme mléko a tvaroh, trochu rumu, rozinky a mleté ořechy. Kypřicí prášek rozmícháme v mouce a postupně přidáváme. Vypracujeme těsto.

Z těsta vytvoříme copánek a konce spojíme. Vznikne věnec. Potřeme vajíčkem a doprostřed vložíme malý pechový hrneček, který pomažeme máslem. Pečeme na 160°C asi 45 minut. Po úplném vychladnutí můžeme věnec ozdobit malovanými vajíčky.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist