Špaldový tradiční věnec s ořechy a rozinkami

Suroviny

měkký tvaroh
1 ks
hery
15 dkg
cukru
20 dkg
vanilkový cukr
1 ks
celá vejce
2 ks
mléka
1/2 dcl
špaldové mouky
3/4 kg
prášky do pečiva
2 ks
rumu
1 PL
rozinky, ořechy
vejce na potření

Postup přípravy:

Vajíčka utřeme s cukrem, přidáme rozehřátý tuk. Dále přidáváme mléko a tvaroh, trochu rumu, rozinky a mleté ořechy. Kypřicí prášek rozmícháme v mouce a postupně přidáváme. Vypracujeme těsto.

Z těsta vytvoříme copánek a konce spojíme. Vznikne věnec. Potřeme vajíčkem a doprostřed vložíme malý pechový hrneček, který pomažeme máslem. Pečeme na 160°C asi 45 minut. Po úplném vychladnutí můžeme věnec ozdobit malovanými vajíčky.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist