Smažený květák

Suroviny

květák
1 ks
vejce
4 ks
hladká mouka
1 hrnek
strouhanka
3 hrnky

Postup přípravy:

Květák si namočíme do mísy s vodou, propláchneme a vyjmeme. Rozdělíme si ho na menší porce – růžičky. Květák nevaříme, lépe vynikne jeho chuť. Vařením a dalším smažením se z něj stává jen měkká zelenina ve strouhance.  

Jednotlivé porce obalíme v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji – nejlépe ve fritovacím hrnci. Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a doplňujeme čerstvou zeleninou – paprikou, rajčaty.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist