Šlehačkové rohlíčky s povidly

Suroviny

hladká mouka
500-600 g
máslo nebo hera
360 g
šlehačka
1 ks
moučkový cukr
povidla

Postup přípravy:

1. Z mouky, hery a šlehačky vypracujeme těsto,mouku přidáváme podle potřeby, těsto musí být hladké a nesmí se lepit.A dáme asi tak na půl hodinky do chladu.

2. Odpočinuté těsto rozdělíme na 8 stejných dílů. Každý díl těsta rozválíme do kruhu a rádýlkem rozdělíme na 8 trojúhelníčků. Na každý dílek dáme
lžičku povidel (na ten širší konec)a zatočíme v rohlíček. Hotové rohlíčky dáme na plech s pečícím papírem a pečeme do růžova při cca 170°C.

3. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru. Z jedné dávky máme 64 rohlíčků. Těsto je velmi vláčné a krásně se s ním pracuje můžeme ho použít i na klasický štrůdl.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.12.2010 11:44| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist