Pudinkový moučník s ovocem a meduňkou

Suroviny

polohrubá mouka

3/4 hrnku

cukr krupice

1/2 hrnku

olej

1/4 hrnku

vejce

3 ks

horká voda

2 PL

kypřící prášek do pečiva

3 ČL

tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

dle potřeby

mléko

2 a 1/2 hrnku

vanilkový pudink

2 balíčky

cukr

2 PL

máslo

3/4 kostky

rum

2 PL

sušenky BeBe

1 balíček

čokoláda na vaření

3/4 tabulky

rozpuštěný tuk

3-4 PL

jahody

dle libosti

hroznové víno

dle libosti

meduňka

dle chuti

Postup přípravy:

Těsto: 3/4 hrnku polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1/4 hrnku oleje, 3 vejce, 2 lžíce horké vody, 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Náplň: 2 a 1/2 hrnku mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru, 3/4 kostky másla, 2 lžíce rumu, 1 balíček BEBE sušenek, 3/4 tabulky čokolády na vaření, 3-4 lžíce rozpuštěného tuku

Na ozdobení: jahody, hroznové víno, meduňka

Z vajec oddělíme bílky, přidáme po trochách 2 lžíce cukru a ušleháme tuhý sníh. Do žloutků postupně přidáváme cukr a přiléváme horkou vodu. Vyšleháme do husté pěny. Pak přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, po částech olej a ušlehaný sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech, uhladíme. Vložíme do vyhřáté trouby na 175° C a pečeme asi 15-18 minut. Piškot necháme vychladnout. Na náplň rozmícháme v části mléka vanilkový pudink a cukr. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání na mírném ohni vaříme asi 2 minuty. Pudink odstavíme. Často jím mícháme, aby se nevytvořila sraženina. Ještě do teplého pudinku všleháme máslo. Nakonec i rum. Krém rozetřeme na piškot, poklademe sušenkami, těsně vedle sebe, a přelijeme čokoládovou polevou. Necháme do druhého dne v chladu ztuhnout. Poté krájíme na řezy, zdobíme plátky jahod, hroznovým vínem a meduňkou.

Tip: také můžeme na piškot urovnat podélně rozkrojené banány a potřít krémem.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.8.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist