Pudinkový moučník s ovocem a meduňkou

Suroviny

polohrubá mouka
3/4 hrnku
cukr krupice
1/2 hrnku
olej
1/4 hrnku
vejce
3 ks
horká voda
2 PL
kypřící prášek do pečiva
3 ČL
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
dle potřeby
mléko
2 a 1/2 hrnku
vanilkový pudink
2 balíčky
cukr
2 PL
máslo
3/4 kostky
rum
2 PL
sušenky BeBe
1 balíček
čokoláda na vaření
3/4 tabulky
rozpuštěný tuk
3-4 PL
jahody
dle libosti
hroznové víno
dle libosti
meduňka
dle chuti

Postup přípravy:

Těsto: 3/4 hrnku polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1/4 hrnku oleje, 3 vejce, 2 lžíce horké vody, 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Náplň: 2 a 1/2 hrnku mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru, 3/4 kostky másla, 2 lžíce rumu, 1 balíček BEBE sušenek, 3/4 tabulky čokolády na vaření, 3-4 lžíce rozpuštěného tuku

Na ozdobení: jahody, hroznové víno, meduňka

Z vajec oddělíme bílky, přidáme po trochách 2 lžíce cukru a ušleháme tuhý sníh. Do žloutků postupně přidáváme cukr a přiléváme horkou vodu. Vyšleháme do husté pěny. Pak přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, po částech olej a ušlehaný sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech, uhladíme. Vložíme do vyhřáté trouby na 175° C a pečeme asi 15-18 minut. Piškot necháme vychladnout. Na náplň rozmícháme v části mléka vanilkový pudink a cukr. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání na mírném ohni vaříme asi 2 minuty. Pudink odstavíme. Často jím mícháme, aby se nevytvořila sraženina. Ještě do teplého pudinku všleháme máslo. Nakonec i rum. Krém rozetřeme na piškot, poklademe sušenkami, těsně vedle sebe, a přelijeme čokoládovou polevou. Necháme do druhého dne v chladu ztuhnout. Poté krájíme na řezy, zdobíme plátky jahod, hroznovým vínem a meduňkou.

Tip: také můžeme na piškot urovnat podélně rozkrojené banány a potřít krémem.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.8.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist