Tvarohový moučník s jahodami

Suroviny

netučný měkký tvaroh

500 g

mletá želatina

1 balíček

studená voda

100 ml

dia kompotovaných jahod

200 g

jahodová šťáva

200 ml

Postup přípravy:

Tvaroh vyšleháme, okapané jahody překrájíme. Vhodné formičky vyložíme mikroténovou fólií. Želatinu zalijeme vodou, necháme nabobtnat a potom ji ve vodní lázni rozpustíme. Polovinu směsi všleháme do tvarohu, vmícháme také jahody. Ochucený tvaroh rozdělíme do formiček. Vršek uhladíme a necháme v chladu 3 hodiny ztuhnout. Ke zbylé želatině přilijeme šťávu. Směs ve vodní lázni rozpustíme. Dezerty vyklopíme z formiček na připravené talířky. Necháme je 30 minut chladit. Potom každý opatrně přeléváme želírující jahodovou hmotou. Necháme opět zhruba 30 minut ztuhnout a podáváme.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.4.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist