Věnečky s mandlemi a čokoládovou polevou

Suroviny

hladká mouka
250 g
máslo
250 g
moučkový cukr
250 g
mleté mandle
130 g
vanilinový cukr
1 balíček
vejce
1 ks
maizena
130 g
prášek do pečiva
2 ČL
čokoládová poleva
1 balení

Postup přípravy:

Všechny suroviny kromě polevy dobře promícháme s jednou třetinou hladké mouky, pak přidáme i zbylou mouku, těsto propracujeme a necháme asi půl hodiny uležet v chladu. Směs naplníme do cukrářského sáčku a na plech, který jsme vyložili papírem na pečení, stříkáme věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10-12 minut. Vychladlé věnečky pak do poloviny namáčíme v tmavé čokoládové polevě.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.12.2013 5:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist