Tvarohovo-kokosový moučník

Suroviny

vejce

6 ks

cukr krupice

300 g

polohrubá mouka

300 g

tuk na vymazání plechu

dle potřeby

mouka na vysypání plechu

dle potřeby

hroznové víno

dle chuti

tvaroh

1 vanička

moučkový cukr

100 g

máslo

200 g

kokos

50 g

čokoláda na vaření

100 g

Postup přípravy:

Těsto: 6 vajec, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu, hroznové víno

Krém: 1 vanička tvarohu, 100 g moučkového cukru, 100 g másla, 50 g kokosu

Poleva: 100 g čokolády na vaření, 100 g másla

Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh a mouku prosejte. Postupně vmíchejte sníh a mouku do žloutkové pěny. Těsto natřete na důkladně vymazaný a vysypaný plech. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a upečte. V hrnci rozehřejte máslo a nechte ho trošku vychladnout. Přidejte tvaroh, cukr a kokos a umíchejte krém. Upečený piškot nechte vychladnout a potom na něj rozetřete krém. Čokoládu rozehřejte za stálého míchání spolu s máslem ve vodní lázni. Povrch poklaďte napůl rozkrojenými hrozny a polijte čokoládovou polevou. Nechte v chladnu uležet a rozkrájejte na dílky.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist